"Радост Европе" од 2. до 5. октобра у Београду

Овогодишњи међународни сусрет деце Европе "Радост Европе 2016", чији је слоган "Тесла -Чиста енергија", одржава се од 2. до 5. октобра у Београду. Током четири дана, Београд ће бити дечија престоница Европе, у коју стижу малишани из 17 европских земаља и из Кине.

Деца Европе уједињена кроз песму, плес, дечије стваралаштво - 47. пут. Гости из Европе, из Београда ће, надамо се, понети лепе успомене за цео живот и нека нова сазнања о великом научнику, Николи Тесли.

Драгица Николић, председница организационог одбора манифестације "Радост Европе" истиче да је велика част али и озбиљан организациони задатак угостити малишане из 18 земаља, колико их стиже ове године у српску престоницу.

"Програм смо посветили обележавању 160. годишњиице рођења Николе Тесле", каже Драгица Николић.

Велики допринос, као и претходних 46 година, дају деца београдских школа и њихови родитељи, који врата својих домова отварају за другаре из Европе.

Водитељ Миња Субота из ДКЦ Београд каже да су се ту рађала дивна пријатељства која деценијама трају.

"Свих 47 година наша деца, родитељи школе били су домаћини", каже Миња Субота.

Захваљујући недевно преминулој Донки Шпичек, на чију иницијативу је ова манифестација и покренута давне 1968. године, данас имамо један од најстаријих дечијих фестивала у Европи, који је добио и званичну лиценцу ЕУ.

"Дужни смо према свим тим људима који су радили свих ових деценија да ова манифестација буде ту где јесте, пре свих према Донки, да наставимо да негујемо ту манифестацију да она сваке године буде све боље и боље организована", каже градски менаџер Горан Весић.

Град је за фестивал издвојио пет милиона динара, а манифестација почиње у недељу, другог октобра, карневалом од Трга Републике, до Савског пристаништа и Калемегдана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво