На квадовима кроз беспућа Дивчибара

Неки наши суграђани, али и гости из иностранства, пронашли су необичан начин да упознају лепоте Србије. Стотинак учесника каравана квадова запутило се у беспуће Дивчибара.

Упознај сваки кутак домовине да би је заволео, мото је који покреће организаторе манифестације "Can-am adventure" у Србији. Сваке године открива се неки нови шумски пут или запуштена стаза. Осим некатегорисаних путева, квадовима тако оживљавају и села.

"Свако село обиђемо и станемо. Ручамо код мештана у старим домаћинствима. На тај начин покушавамо да вратимо људе на село", каже Дејан Шушић из организације "Can-am adventure – Пожега 2016".

Иако капацитети нису стопроцентно попуњени, ове сезоне се бележи раст броја гостију заинтересованих за сеоски туризам у косјерићком крају, посебно у Мионици.

Миле Пантовић из Мионице у општини Косјерић наводи да је прошло између четири и пет хиљада гостију, од којих су око хиљаду странци.

Међу стотинак учесника каравана квадова биле су и три посаде из Француске.

"Долазимо из околине Париза и на Фејсбуку смо нашли обавештење, тако да смо одлучили да дођемо да видимо овакав скуп ", каже Владимир Јокић из Француске.

Његов друг Никола Дукић истиче да први пут учествују и то баш у Србији.

Међусобно комуницирају на језику земље у којој су рођени, али имају намеру да следећи пут поведу пријатеље како би им открили гостпоримство Србије, земље предака.

Вожња квадова свима пружа прилику да открију природне лепоте Србије до којих се вреди помучити кроз блатњаве или стрме стазе. Није лако савладати ни водене препреке, али је вредно награде – освајања врха са кога пуца поглед на Србију.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи