Нова провокација код цркве у Приштини

Група студената Приштинског универзитета окачила је на недовршени Храм Христа Спаса у Приштини пано којим тражи његово претварање у "музеј жртава Милошевићевог режима на Косову".

"Тражимо да објекат подигнут насиљем Милошевића, у кампу Универзитета, буде претворен у музеј који ће представљати масакар и геноцид који је починила Србија на Косову", написано је на паноу, на којем су и фотографије настрадалих Албанаца током сукоба.

Група студената која је окачила пано представља се као организација "Студентска демократија".

Студентима су се данас придружила и два старија Албанца, носећи свој билборд са фотографијама, како тврде, албанских жртава, истовремено истичући заставе Албаније и Сједињених Америчких Држава.

Један од њих је новинарима рекао да недовршену цркву Христа Спаса треба срушити.

Ово је трећи пут да се јавно демонстрира негодовање у вези са овом православном црквом у Приштини. Њу су монаси, свештенство и верници Епархије рашко-призренске претходно очистили и средили двориште порте, покушавајући да је заштите од претварања у јавни нужник и место бескућника.

Полиција је на једном од ранијих скупова привела неколико студената, али их је недуго затим и ослободила.

Полиција је и данас била присутна испред цркве, али није ометала акцију студената. Студенти су се, пошто су окачили пано, удаљили, а полиција постављени пано није уклонила.

Епархија рашко-призренска поручила је да је СПЦ законски катастарски власник земље на којој је подигнута црква Христа Спаса у Приштини, и самог храма, и да се засигурно никада неће сагласити нити са његовим рушењем нити са мењањем намене. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво