Дани Москве у Београду од 3. до 7. октобра

Дани Москве у Београду биће одржани од 3. до 7. октобра, а манифестација ће окупити велики број привредника, представника културног живота Русије и спортских радника, најавили су градски челници и представници амбасаде Русије.

Градоначелник Београда Синиша Мали рекао је на конференцији за новинаре да ће манифестација бити организована први пут и да је циљ да грађани још боље упознају Москву и Русију и њихову културу и на тај начин још више приближе две земље.

"То је привредно-спортско-културна манифестација којом желимо да још боље упознамо Москву и Русију и њихову културу", рекао је Мали.

Рекао је да ће у Београд доћи велика привредна делегација на челу са министром Русије задуженим за међународне односе Сергејом Черјомином, а да ће Србију представљати око 50 компанија.

Мали је навео да је манифестација прилика и да се промовише туризам и да очекује убудуће већи прилив руских туриста.

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин рекао је да ће следеће године бити одржани и Дани Београда у Москви и да те две метрополе имају много заједничких задатака.

Он је указао да је добро да сарађују и размене знања наводећи да Москва има много искуства са манифестацијама сличног типа које су биле организоване у Паризу, Берлину и Токију.

Чепурин је рекао и да је саобраћајна структура у великим градовима изузетно зачајна и да Москва годишње изгради 30 километара аутопута и 10 до 12 нових метро станица.

Током манифестације биће организовани панели о друмско-саобраћајној инфраструктури и уређењу јавних простора, трговинско економској сарадњи, биће организован мини фестивал руских филмова, а наступиће Московски камерни оркестар "Мусика Вива" и Московско државно академско позориште игре "Гжељ". 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво