У понедељак нови протест студената око цркве у Приштини

Студенти приштинског Универзитета најавили су за понедељак окупљање испред недовршеног православног храма Христа Спаситеља у Приштини, где ће, како наводе, "подсетити на масакр Србије почињен на Косову".

Организација "Студентска демократија", скуп је најавила за 11.30, називајући га симболичном акцијом, тврдећи да се православна црква налази на простору Универзитета.

Албански студенти су и прошле недеље у два наврата организовали протесте испред српске православне цркве, коју су монаси, свештенство и верници Епархије рашко-призренске очистили и средили двориште порте.

Акција представника цркве и верника наишла је на негодовање албанских студената. Они су на једном од скупова на цркву поставили натпис којим тврде да је "градњом цркве окупирано земљиште Универзитета и да је подигнута у време шовинистичког режима Милошевића".

Полиција је приликом постављања тог натписа привела неколико студената, али их је недуго затим и ослободила. Постављени натпис полиција је уклонила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи