Љиљана Спасић добитница награде "Освајање слободе"

Извршној директорки организације грађанског друштва "Грађанска акција Панчево" Љиљани Спасић уручена је награда "Освајање слободе" Фонда "Маја Маршићевић Тасић" у Установи културе Пароброд.

У име жирија Спасићевој је награду уручила прошлогодишња добитница и председница жирија Даница Вучинић.

Награда освајање слободе већ 16. годину за редом додељује се женама заслужним за афирмацију демократије, људских права и толеранције у политичкој комуникацији, 24. септембра - на дан изборне победе 2000. године над режимом Слободана Милошевића.

Награду су претходних година, поред осталих добиле, Ружица Ђинђић, Лила Радоњић, Мирјана Карановић, Борка Павичевић, Аида Ћоровић, Оља Бећковић, Србијанка Турајлић, а све заједно учeствовале су у раду жирија.

Након пријема награде Спасићева је рекла да ће њена организација наставити да спроводи акције и делује подсећаjући да живимо у периоду планетарне кризе.

"Како питања слободе и права почињу тамо где се завршавају права и слободе другог, неопходно је да верујемо да су могући идеали којима тежимо", навела је Спасићeва.

Добитница награде, према наводима Фонда, је активисткиња организације која промовише вредности грађанског друштва, културу мира, ненасиља, заштиту људских и мањинских права и неопходност суочавања са ратном прошлошћу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи