Преварени туристи из Шпаније се враћају о свом трошку

Уместо планираног одмора у Шпанији, тек ће им бити потребан одмор када се врате у земљу. Група туриста из Србије синоћ је стигла у Љорет де Мар, али, како није могла да се смести у хотел, враћа се у земљу о свом трошку. Наиме, агенција преко које су отпутовали није платила, већ само резервисала њихов смештај у шпанском летовалишту.

Проблеми су почели још у Београду када Агенција "Бест 89" нијe у договорено време послала аутобус за пут до Шпаније. Пут је одлаган неколико пута, наводно, због преваре превозника. Када је коначно обезбедила превозника, уместо 55 путника, на пут је због несигурности аранжмана кренуло њих тридесет троје.

"Kада смо дошли, схватили смо да ништа није плаћено и онда нисмо могли одмах да се вратимо зато што су људи прво неиспавани, возили се толико времена, свакако су морали да остану, онда смо сви остали да преспавамо о свом трошку", објашњава туристкиња Марија Миленковић.

Путници су помоћ затражили од превозника који је пристао да их врати у Србију по нижој цени.

"Они ће дати одређени износ новца за путарине и гориво да би могли да се врате, било им је понуђено да се врате истог дана о нашем трошку комплетно, што они нису прихватили, због умора и пута који су провели, три дана су путовали до тамо", наводи шеф предузећа "Олимпик травел" Зоран Поповић.

Агенција "Бест 89" организовала је путовање у сарадњи са "Сорбона турсом", која је чланица Јуте. Међутим, у Јути кажу да тој агенцији нису дали гаранцију путовања.

"Када је реч о агенцији 'Сорбона', ми ћемо сигурно покренути поступак за искључење из удружења јер нама не требају агенције које варају путнике нити они који са нама не желе да гарантују путницима сигурна путовања", објашњава Александар Сеничић из Јуте.

Инспекција ресорног министарства контролише обе агенције које су одговорне за овај аранжман.

"Упутили смо контролу у просторије туристичке организације 'Бест 89' у Београду, просторије су затворене, а увидом у податке којима располаже Агенција за привредне регистре утврђено је да је то привредно друштво активно од 2013. године, али да не поседује лиценцу за организовање путовања. За сада, према информацијама, 'Сорбона турс' уопште нема у понуди ову дестинацију", каже помоћница министра за туризам Гордана Радосављевић.

У међувремену, преварени путници прикупљају копије уговора о аранжману како би добили обештећење, а не искључују ни колективну тужбу.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара