Новинарска удружења критиковала зајечарску власт због односа према медијима

Коалиција новинарских и медијских удружења изразила је жаљење што зајечарска власт ни после реаговања те коалиције није формирала Комисију за суфинансирање медијских пројеката, у складу са Законом и Правилником.

Коалиција подсећа да је, противно Закону о јавном информисању који предвиђа да у комисији за оцењивање предлога пројеката већина чланова буде именована на предлог новинарских и медијских удружења уколико такав предлог постоји,

Градско веће Зајечара 28. јула формирало комисију у којој је само један члан представник удружења. Претходно, након сугестија УНС-а, Градско веће усвојило је 4. августа измењено Решење у коме је један члан који није новинар или медијски експерт замењен новинарским стручњаком Мирољубом Радојковићем.

Међутим, већину у комисији и даље не чине кандидати новинарских и медијских удружења. Коалиција поново тражи да та локална самоуправа донесе ново решење, поштујући законске и подзаконске акте.

"Коалиција указује и на недопустиву праксу да се одлуке о пројектном суфинансирању медијских садржаја доносе тек сада, а да се њихова реализација и медијско правдање морају окончати до краја године", додаје се у саопштењу.

Коалицију чине Удружење новинара Србије (УНС), Независно удружење новинара Србије (НУНС), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ), Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ) и Локал прес.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво