Телеком Србија: "МТС Антена ТВ" тестира мрежу

Јавно предузеће "Емисиона техника и везе" тренутно тестира и подешава техничке параметре мреже новооснованог предузећа "МТС Антена ТВ" и зато дистрибуира додатне телевизијске канале, саопштила је компанија "Телеком Србија".

Четири национална емитера (РТС, Б92, Прва и Хепи) саопштила су јуче да су Јавно предузеће "Емисиона техника и везе" и "Телеком Србија", "грубо кршећи закон", почели емитовање 26 телевизијских канала у земаљском дигиталном сервису "Антена плус".

Компанија "Телеком Србија" саопштила је данас да новоосновна компанија "МТС Антена ТВ" уводи нови сервис дистрибуције медијског садржаја с условним приступом, а у складу са свим релевантним законским и подзаконским прописима.

Предузеће "МТС Антена ТВ" основали су компанија "Телеком Србија" и Јавно предузеће "Емисиона техника и везе" и власници су тог предузећа са подједнаким власничким уделима.

Телевизије са националном покривеношћу наводе да су привредна друштва преузела надлежности независног регулаторног тела РЕМ, који је једини надлежан да издаје дозволе за емитовање телевизијског програма на основу јавног конкурса.

У саопштењу Телеком Србија је наведено да ће, "уважавајући новонастале околности, ЈП 'Емисиона техника и везе' настојати да период тестирања буде што краћи".

Наводи се да ће "МТС Антена ТВ" комерцијално почети да пружа услугу 1. новембра ове године, а да ће почетком комерцијалног рада садржаји канала бити заштићени и приступ ће се наплаћивати.

"Телеком Србија", Јавно предузеће "Емисиона техника и везе" и "МТС Антена ТВ" наставиће да спроводе активности у складу са законом.

"Нови сервис ће донети ширу понуду и могућност избора свим грађанима Србије, посебно у руралним срединама, и позитивно ће утицати на цене и квалитет услуга на тржишту", пише у саопштењу.

Одговор Телекому можете погледати овде.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво