Несвакидашњи гест младог Ужичанина

У мору порука на друштвеним мрежама, једна информација привукла је посебну пажњу јавности. Незапослени тридесетогодишњи медицински техничар из Ужица, Милош Симеуновић на Фејсбук профилу, понудио је помоћ у нези старих, болесних и особа са инвалидитетом, и то без новчане накнаде.

Милош Симеуновић преко Фејсбука бесплатну помоћ нуди пре свега својим суграђанима који негују старе, болесне и непокретне особе.

"И сам имам такав случај у породици. Негујем свог деду. Верујем да је то био подстрек за ово што сам урадио", каже Милош.

Поучен породичним али и искуством стеченим током четворогишњег рада у ужичкој болници, Милош је одлучио да време до новог запослења искористи на свој начин.

"Могао сам да бирам да седим у кући или да радим нешто корисно. Ја сам изабрао да радим нешто хумано", прича Милош.

Вест о несвакидашњем гесту младог Ужичанина брзо се проширила, па су уследиле честитке а потом позиви и прво ангажовање.

"Ја сам одмах реаговала јер сам видела да хоће да помогне старим људима. Сетила сам се свог оца који живи сам. Нисам у могућности да будем с њим због посла. Морам и за њега и за дете да зарадим. Већ плаћам једну жену која долази. Пуно ми значи да не буде сам", испричала је Софија Ковачевић из Ужица", испричала је Софија Ковачевић из Ужица.

"Желео бих да се други људи угледају на мој пример, искористе свој вишак времена и да помогну људима око себе", каже Милош Симеуновић.

И то је како каже, његов начин да остави траг иза себе који ће, нада се, наставити и продужити, неко њему сличан, јер уверен је - таквих људи сигурно још има.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво