Василијевић: Омогућићемо безбедан Прајд

Помоћник начелника Управе полиције Александар Василијевић рекао је да полиција остаје привржена томе да квалитетно и потпуно омогући безбедно одржавање Прајд вика и Параде поноса, а организатори очекују да ће све протећи у најбољем реду.

Александар Василијевић је на заједничкој седници скупштинских Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова и Одбора за европске интеграције, рекао да се полиција активно састаје са организаторима Прајда, те да се пре неколико дана министар полиције Небојша Стефановић састао с представницима организатора који су били у посети Полицијског управи за град Београд.

"Верујте да полиција остаје веома привржена да на један квалитетан, потпуно безбедан начин обезбеди одржавање овог јавног скупа и то не само за његове учеснике, већ и за остале грађане", навео је Василијевић.

Истакао је да ће МУП и након одржавања Прајда сарађивати са организаторима пре свега кроз састанке, али и на било који други начин.

Представник Организационог одбора Параде поноса Бобан Стојановић је, говорећи о безбедносним проценама, рекао да они никада те информације немају и да знају колико и сви други грађани.

Истакао је да су организатори Прајда протеклих година на основу слободног приступа информацијама од јавног значаја тражили да виде безбедносне процене, али да су добили можда тек једну од неколико тражених.

"Ове године изостају дугачки састанци са полицијом у којима се договорамо неке бесмислене ствари. Ове године су то експедитивни и логистички састанци, тако да верујем да ће протећи све у најбољем реду. Уосталом, зашто и не би ако смо протекле две године имали сигуран Прајд", рекао је Стојановић новинарима после седнице одбора.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво