Бутулија: То нису дивље шлеп-службе, већ друмски разбојници

Директор АМСС-а Мирко Бутулија каже за РТС да је однос тог предузећа са министарком Зораном Михајловић и "Путевима Србије" коректан. АМСС не дозвољава да се неко лажно представља у име АМСС-а или у име његових партнера, напомиње Бутулија.

Гостујући у Дневнику РТС-а, Бутулија је рекао да се АМСС не слаже са министарком око појединих решења.

"Министарка тврди да треба јавни позив за тај део посла (за рад на Коридору 10, у уговорном односу са Путевима Србије), а ми наш део овлашћења црпимо из постојећег закона. Ако имате закон, онда вам не треба конкурс јер је закон већи од конкурса", истиче директор АМСС-а.

У сваком случају, напомиње Бутулија, и једно и друго је исправно, само што се АМСС залаже за један начин, а министарка за други. "Како год ми ћемо се прилагодити", додаје Бутулија.

Говорећи о данашњем протесту шлеп-служби, директор АМСС-а је рекао да је "назив друмски разбојници адекватан назив за те шлеп-службе" и додао да се АМСС уверио током претходних година како се oне понашају.

"Учестале незгоде на ауто-путевима, изазивање незгода о чему су медији претходних дана писали, пробијају се хладњаци, ломе се шофер-шајбне итд", навео је Бутулија.

Према његовим речима, не значи ништа то што те фирме плаћају порез и што су регистроване у АПР-у.

"Ја бих питао неке друге државне органе колико то пореза плаћају, да ли су у ПДВ-у или паушалу, колико имају запослених, јер имају пет запослених а имају 15, 20 возила у свом власништву. Ко их онда вози? Није наше да их то питамо", нагласио је директор АМСС-а.

Коментаришући наводе појединих радника шлеп-служби да су радници АМСС-а претукли њиховог колегу, Бутулија је рекао да радници Ауто-мото савеза јесу учествовали у тој тучи.

"Ко је кога претукао и како је дошло до туче, утврдиће истражни органи и тужилаштво у које имамо поверење. Сви наши радници су саслушани, дали су изјаве, за разлику од других учесника, који стицајем околности - да ли је то повластица локалне полиције или тужилаштва, нису дали изјаву", напомиње Бутулија.

Одговарајући на тврдње појединих шлеп-служби које кажу да морају да плате рекет како би изашле на ауто-пут, директор АМСС-а одговара да су такве изјаве "класична спиновања целе ситуације".

"АМСС не дозвољава да се неко лажно представља у име АМСС-а или у име његових партнера и на тај начин доводи у заблуду члана АМСС-а и члана Међународног националног клуба, а то се константно дешава. На пример, квар који кошта 70 евра они наплате по 300, 400 евра и кад кажете да нећете да платите, они вам не дају да одете док не платите", указује Бутулија.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 16. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара