Појачана контрола саобраћаја у близини свих школа у Србији

МУП ће током септембра појачати контролу саобраћаја у близини свих школа у Србији, изјавио је министар унутрашњих послова Небојша Стефановић уочи почетка нове школске године истичући да је приоритет заштита живота деце.

"Полиција ће наставити да се бори да они буду безбедни, да не страдају од наркодилера, у саобраћају и од криминала", рекао је Стефановић после обиласка Основне школе "Вожд Карађорђе" у београдском насељу Јаково.

Стефановић је истакао да ће контрола саобраћаја у близини школа у Србији бити појачана са довољним бројем полицијских службеника, радара и пресретача, који са појачаним капацитетима и могућностима могу да прате брзину кретања возила у више трака.

"Нека нико не рачуна на попустљивост полиције, ако и за километар буде прекорачио брзину у околини школе. Никоме неће бити гледано кроз прсте, неће бити никаквог попуштања према онима који се огреше о саобраћајне прописе", навео је министар полиције.

Стефановић је нагласио да ће полиција наставити да се бори како би очувала статистику од прошле године по којој ниједно дете није страдало у близини школа.

Он је апеловао на све друге учеснике у друштву да у очувању безбедности деце помогну полицији, школама и родитељима.

Према његовим речима, Основна школа "Вожд Карађорђе" је добар пример сарадње - локална самоуправа општине Сурчин, од својих средстава, уложила је новац у санацију и реконструкцију комплетног крова и омогућила да школа потпуно другачије функционише.

"Ова школа има умрежен видео надзор са полицијском станицом Сурчин, који приказује све тачке које су важне за безбедност деце и ми ћемо се трудити да у наредним месецима повежемо и остале школе у Сурчину, да заједно са градом Београдом обезбедимо видео надзор и повезивање са полицијском станицом", рекао је министар полиције.

Велики број школа у Србији, како је навео, данас има видео надзор који је повезан са полицијском станицом.

''Ми ћемо са тим пројектом наставити и трудићемо се да сваког месеца повећавамо број камера у школама у Србији", рекао је Стефановић.

Говорећи о превенцији, Стефановић је казао да ће МУП наставити са праксом да полицијски службеници, у основом и средњим школама у Србији, држе предавања о насиљу, сигурности у саобраћају, борби против наркоманије...

На овај начин, како је објаснио министар, малишани стичу представу какве им опасности прете и који су изазови пред њима и шта је то што родитељи, заједно са полицијом, могу да учине да наша деце буду безбеднија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара