Oлимпијска грозница тресе Шабац после Рија

Због манифестације за коју кажу да је "од животног значаја", Шабац ових дана тресе локална олимпијска грозница. Почеле су 11. Сеоске олимпијске игре за које је учешће пријавило чак 1.800 такмичара из 40 месних заједница који ће се надметати у 14 дисциплина. Бакља је неизоставна.

У време Сеоске олимпијаде, иако је сезона пољопривредних радова, нема важнијег посла од спорта – тврде учесници. Припремају се током читаве године, тренирају уз добру стратегију, а у бројним тимовима заступљене су све генерације.

"Ја тренутно радим кућу, имам мајсторе, али овог тренутка сам дошао овде на такмичење јер све месне заједнице живе за ове моменте", каже Саша Максимовић из Поцерског Причиновића.

Верољуб Арнаутовић из Мачванског Причиновића каже да је Сеоска олимпијада од животног значаја. Додаје да припреме трају месец дана и да је цело село укључено у манифестацију.

Подршка у тимовима али и на трибинама. Највише екипа пријавило се за мали фудбал, чак 42, потом за баскет и одбојку али и за традиционалне спортове као што су народни вишебој, рвање и надвлачење клипка. Бројне су и женске екипе.

"Ја сам мајка два мушка детета, спремамo се три до четири недеље. Није нам важно да победимо колико нам је важно да што више учесника буде на овој лепој манифестацији", истиче Александра Обренчевић из Мачванског Прњавора.

Манојло Ивковић из Мајура каже да из Мајура учествује 28 екипа у разним спортовима, тачније 152 такмичара.

Спортски савез и Град Шабац, осим медаља за победнике су обезбедили и новчане награде.

"Први пут имамо новчане награде. За прво место 100.000 динара наменски за развој спорта, 50.000 динара за друго место и за треће 20.000 динара", објашњава председник Сеоске олимпијаде Шабац Сретен Радовановић.

После предтакмичења, попут светских и шабачке сеоске олимпијске игре почињу уз бакљу, постројавање и химну, а ове године, женски учесници осим за титулу, бориће се и за ленту најлепше.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи