Ивањица наредних дана у знаку Нушићијаде

У Ивањици је почео традиционални фестивал културе и забаве - Нушићијада. Централна тема је велики јубилеј, 110 година од изградње Каменог моста, највећег једнолучног моста на Балкану па је званични назив фестивала "Премошћавање".

Овогодишња "Нушићијада" својим програмским садржајима - позоришним представама, концертима, уличним перформансима, изложбама и едукативним садржајима настоји да креира јединствени спој путева, људи, култура и нација, стоји у најави манифестације.

Од Ивањичана дуго тражени Дарко Рундек са својим "Cargo triom", чији последњи албум носи име "Мостови", обележиће овогодишњи музички програм, заједно са "Ју групом" која слави 45 година постојања и која је током свих година раздвајања остала симбол дуготрајног споја старе Југославије, истичу организатори.

Музику из целог света изводиће новосадски Биг Бенд и Бојана Стаменов, Земунски камерни оркестар, латино бенд "Мамбо Старс" и камерни састав "Интермецо", а фестивал ће затворити концерт староградске музике.

Позоришна представа "Мајстори, мајстори" Горана Марковића у режији Милана Караџића поново ће довести Позориште "Бошко Буха" на даске ивањичке велике сцене, а комад ће бити изведен у част преминулог Милорада Мандића Манде.

Премијеру на фестивалу имаће представа "Генерална проба Нушића" у режији Миљана Прљете, а на програму ће бити и кабаре "Цимет и ванила", као и "Сумњиво лице" у режији Војкана Арсића и продукцији Центра Е8, Миксер хауса и фестивала "Нушићијада".

За неопходну дозу хумора и сатире побринуће се Зоран Кесић и екипа Њуз.нет, стенд ап комичари Срђан Динчић и Дарко Митровић и учесници Конкурса за најбољу кратку сатиричну причу.

Биће представљена књига "Ивањичани у слици и причи", као и публикација "Моравичка премошћавања", које ће бити и визуализоване кроз изложбене поставке и оживљене кроз разговоре.

За најмлађе припремљене су представе, интерактивне и едукативне радионице, играрије и анимације.

На улицама ће се одвијати перформанс "Мост погледа", испред сцене "Округло, па на ћоше" плесати варошке игре, на фудбалском стадиону играти шаљива утакмица, а у читавој вароши и кафанама без фајронта живети тродневни фестивалски режим који, након преузимања кључева града, "заводи Бранислав Нушић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво