Фокус на борби против кријумчара миграната

За месец дана, заједничке снаге војске и полиције које обезбеђују границу према Бугарској и Македонији, спречиле су готово четири и по хиљаде миграната да илегално уђу у Србију. У прихватним центрима збринуто је 646 миграната, који су затечени у време акције хватања кријумчара људи.

Кријумчари најчешће користе два пута. Први је из Турске преко Бугарске до Србије а други пут води из Грчке преко Македоније. Оба пута кријумчари користе како би мигранте спровели ка Београду и даље ка земљама Западне Европе.

Пи-ар Министарства одбране Јован Кривокапић рекао је за РТС да се у последњих седам дана изједначио број покушаја преласка границе из правца Македоније са оним из правца Бугарске.

"Миграната има мање али притисак је и даље велики, углавном из правца Македоније, наше снаге одвраћају велики број миграната", рекао је Кривокапић.

Истиче да, откад су формиране зајединчке снаге војске и полиције, приведена је 31 особа која се бави кријумчарењем, а реч је углавном о грађанима Србије.

Навео је да борба против кријумчара има приоритет у раду заједничких снага али да ће фокус бити и на дубинском обезбеђењу границе у већој контроли на заобилазним путевима (шумским, колским и атарским).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи