Подаци о трошковима екипе РТС-а у Рију

Саопштење РТС-а о трошковима екипе која је извештавала из Бразила са Олимпијских игара у Рију.

Екипу РТС-а на Олимпијским играма у Рију је чинило 37 чланова – десет запослених из техничког сектора (три техничка вођства, три техничка реализатора, један EVS оператер, један одржавање, један IT, један главни инжењер пројекта), 12 запослених из продукције (један редитељ, два реализатора, три монтажера, три сниматеља, три члана продукције/организације), три новинара Радио Београда, један техничар из Радио Београда, новинарка Информативног програма, девет спортских коментатора и новинара, као и вођа пројекта.

РТС је у 17 дана емитовао око 293 сата премијерних директних преноса, што је нешто више од 17 сати програма дневно. Емитовано је и 126 сати репризног програма.

Наши људи су се из Рија јављали уживо у програм 24 часа без прекида. Послали су више од 240 прилога за Јутарњи програм, све информативне емисије као и за специјалну емисију о Олимпијским играма која је била свакога дана у поподневним часовима, имали 21 директно укључење у програм РТС-а са борилишта и из града, као и 50 укључења из РТС-овог студија у Рију, у просеку три пута у току дана.

Сваки члан РТС-ове екипе имао је спортску гардеробу, а људи који су се појављивали на екранима и одела на којима су били видљиви грбови Србије и РТС-а. И одевањем наших људи хтели смо да покажемо да смо део олимпијског тима Србије. Ту гардеробу је РТС добио на поклон.

Напомена:

ИО је уговорен заједно са ТВ правима за ЗОИ 2014. у Сочију у износу од 1,4 милиона евра, у шта је ушао и трошак гаранције.

Трошак службеног пута за Рио на бази аконтација, правдање ће тек да уследи по обрачуну путних налога.

Дневнице РТС одређује у складу са Уредбом о накнади трошкова објављеном у Службеном гласнику Србије број 86/2007. Сви чланови РТС-ове екипе имају једнаке дневнице, оне не зависе од посла који обављају и износиле су 84 евра.

Коначни трошкови за игре у Рију знаће се за пар дана. По правилнику РТС-а постоје и додатни трошкови, као што су трошак за пртљаг преко дозвољене тежине за превоз авионом, такси превоз, картице за интернет. Ти трошкови се правдају рачунима.

Поређења ради, Хрватска радиотелевизија имала је 39 чланова екипе, словеначки јавни сервис 31, а мађарски 60. Што се тиче техничке и продукционе подршке, ХРТ је користио три рентакар возила, РТВ Словенија четири, а РТС ниједна.

Хрватска је имала 10 коментаторских позиција, а Словенија једну.

Услуге live mix зоне РТВ Словенија користила је перманентно са два борилишта, а ХРТ перманентно са шест борилишта. Цена по једној зони била је између 15.000 и 23.000 евра. РТС је три пута привремено изнајмио live mix зону и за то платио по 1.600 евра.

Број коментара 62

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи