Акција за спас магазина "Лице улице"

Магазину "Лице улице", који продају социјално угрожене особе, прети гашење. Да следећи број изађе из штампе, акцију су организовали новинари портала "Машина" и Друштвени центар "Октобар".

Марко није кувар, а скувао је много више од супе. Помоћ за магазин Лице улице. Са колегама из портала Машина и Друштвеног центра "Октобар", покренуо је акцију - ручак за донацију. Да би изашао 32. број часописа који продају социјално угрожени и маргинализовани.

"За нас је ова акција важна јер Лице улице представља једну врсту солидарне приче. Они помажу људима који су угрожени, њихови продавци су најчешће бескућници или друге угрожене групе, ти људи на тај начин зарађују", иситче Марко Милетић члан уредништва портала Машина.

Зарада је половина од сваког продатог броја. Многи које је склонила са улице сада су забринути за своју егзистенцију.

"Свакодневно нам се јављају, пишу, долазе и свима нам је стало да се извучемо из ове ситуације", каже уредник часописа Лице улице Бојан Марјановић.

То би било лакше, да и даље помажу државне институције и страни донатори. Солидарност колега, срећом, не недостаје.

Према речима Бојана Марјановића, храна је ту и у симболичком смислу и у реалном смислу као ствар око које људи могу да се окупе. Колеге нису једине који су нас звале има још људи који нам се свакодневно обраћа и то је оно што се најважније, да се људи солидаришу у борби која се не тиче само наше редакције, додаје Марјановић.

Тиче се и свих који су дошли да помогну. Међу њима су и Београђани, али и туристи.

"Мој пријатељ из Београда ми је причао много о магазину, нешто веома слично имамо у Немачкој, одличан пројекат за људе који немају примања и тиме скоро никакве шансе у друштву".

"Ово је сјајна прилика да се прикупе средства за тако важан пројекат, подржавам ове људе и њихову иницијаиву"

"Лице улице" штампа се од 2010. године, двомесечно, у 5.000 примерака. Претходни број је распродат. Да би изашао следећи, можете да донирате новац, претплатите се на магазин, или купите мајицу. Од тога зависи 250 продаваца.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво