Ко може да прође поред граничних патрола војске и полиције

Портпарол Министарства одбране Јован Кривокапић каже за РТС да је, од почетка заједничких патрола војске и полиције на границама према Македонији и Бугарској, регистровано више од 706 миграната који су одустали од илегалног преласка, а регистроване су и три особе осумњичене за кријумчарење миграната.

Портпарол Министарства одбране, капетан корвете Јован Кривокапић, рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да на границама има посла и да је стање стабилно и под контролом.

Кривокапић наводи да је од почетка заједничких патрола војске и полиције регистровано више од 706 миграната који су одустали од илегалног преласка границе, односно забележен је 81 покушај, било појединачни, било у групи.

Каже да је највећи притисак илегалних прелазака из Македоније, а да је из Бугарске број илегалних прелазака нешто мањи.

Највећи број илегалних прелазака регистрован је у вечерњим и раним јутарњим часовима из Македоније, а из Бугарске илегалних прелазака има у свим временским периодима, каже Кривокапић.

Додаје и да су регистроване три особе за које се сматра да су се бавиле кријумчарењем, од којих су две особе малолетне и против њих је поднета прекршајна пријава, а једној је одређен притвор.

Такође, наводи Кривокапић, регистрована је 131 особа дубље у територији Србије и оне су спроведене у прихватни центар у Прешеву.

Кривокапић каже да је немогуће херметички затворити границу, али да само присуство патрола војске и полиције одвраћа мигранте и они траже друге, тешко проходне путеве.

"Покушавају преко тешко приступачних предела, шумовитих предела, дуж речних корита, пограничних река, планинских усека", објашњава Кривокапић.

На границама према Македонији и Бугарској, заједничке патроле војске и полиције већ десетак дана штите границу од илегаланих улазака миграната.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво