Парастос за жртве НДХ

У цркви Светог Марка у Београду први пут је служен парастос поводом 75 година од геноцида над Србима у НДХ. Организатори, Удружење Срба из Хрватске подсећају да је на данашњи дан 1941, у Глинској цркви убијено више од 1.500 Срба.

Из удружења Срба из Хрватске напомињу да је помен одржан за све страдале Србе у НДХ од 1941. године до краја Другог светског рата и додају да овај помен има и политички циљ.

Милојко Будимир из Удружења Срба из Хрватске наглашава да у последње време у Хрватској изнова оживља идеологија за коју се мислило да је прошлост.

"Они који би требало да су ратни злочинци, проглашавају за свеце. Ево то нас је на неки начин мотивисало да додатно извршимо притисак да Скупштина Србије коначно донесе резолуцију", наводи Будимир.

"Ако Србија не донесе резолуцију, како можемо од других да очекујемо да признају да је био геноцид", истиче Будимир.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(субота, 30. јул 2016, 18:19) - anonymous [нерегистровани]

"Pokusaj" potpunog unistenja jednog (srpskog) naroda, je neprekidan, i trajace sve do nestanka poslednjeg srbina, a.....

.......Rezeoluciju o genocidu nad Srbima u NDH 1941 - 45 god, izgleda da niti ima ko da predlozi, ni da usvoji, niti bi bilo nekakve koristi za srbe od svega toga, jer Hrvatska sve to sto radi, ne bi radila bez podrske onih koji vladaju svetom. Sve je to za srbe previse surovo, ali je i potpuno - realno!

(субота, 30. јул 2016, 17:23) - anonymous [нерегистровани]

Rezolucija o zlocinima NDH

"Ако Србија не донесе резолуцију, како можемо од других да очекујемо да признају да је био геноцид", истиче Будимир."

I meni je nejasno zasto Srbija nikako za sve ovo vreme nije donela rezoluciju o genocidu NDH nad srpskim stanovnistvom. Jesmo li mi uopste suverena drzava, hoce li nam to neko objasniti od politicara koji vodu ovu zemlju ? A i cinjenica da na ovu vest nema nijednog komentara govori o nama i nasoj brizi za stravicne nedace koje su nam se desavale u proslosti.