УНС: Тасовац ујединио струку против себе

Удружење новинара Србије позвало је министра Ивана Тасовца и Владу Србије да преузму одговорност за, како се наводи у саопштењу, "тотални фијаско Министарства културе и информисања" у трошењу буџетског новца за медије и да извуку поуке из те катастрофе пре формирања нове Владе.

УНС указује да нису српски новинари, већ Тасовац и његови чиновници, усвојили Правилник по ком министарство "на наопак начин" тумачи Закон о јавном информисању.

"Није закон крив што је Тасовац одлучио да комисије министарства попуни како их је попунио. Није закон крив што је Тасовац одредио да најстарије и најмасовније новинарско удружење у комисијама његовог министарства има исту тежину као и поједини почасни чланови НУНС-а", истиче се у саопштењу.

УНС сматра да цинизам којим се Тасовац служи да би себе заштитио, а новинаре завадио, баца ружно светло и на државу која му је поверила озбиљан посао.

"УНС позива Владу Србије да на делу покаже како не дели презир према новинарима који демонстрира министар Тасовац. Нека се не чуди што му професија узвраћа презир, јер је једино у томе успео да уједини струку. Није нас хтео за столом, већ на менију", пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво