Министарство: Омбудсман треба поново да размотри стручну аргументацију о Житишту

Министарство за рад позвало је заштитника грађана да, после критика које је изнео на рачун надлежних служби, поново размотри стручну аргументацију у случајевима насиља у породици, посебно у случају "Житиште", уз оцену да је неоснован и неодржив његов закључак да је Министарство прекршило право грађана на објективно информисање.

Министарство је, како се наводи у саопштењу, спремно да још једном заједно са службом омбудсмана јавности изложи стручну аргументацију на основу које је након надзора донело закључак да је Центар за социјални рад у Житишту спровео поступак у оквиру законске надлежности и елементарног поштовања стандарда стручног рада.

Министарство истиче и да је неодржив и неоснован закључак заштитника грађана да је Министарство прекршило право грађана на објективно информисање у случају "Житиште", уз оцену да је такав став искључиво субјективан и да није заснован на утврђеним чињеницама.

Истиче се да министарство инсистира на професионалном, благовременом, целовитом, континуираном и законитом раду органа старатељства што је, наводе, омбудсману познато јер су му записници о извршеном надзору над стручним радом у конкретном случају благовремено достављани.

Посебно се, наводе, инсистира на личној и професионалној одговорности стручњака.

Министарство наводи и да је заштитник грађана Саша Јанковић свој закључак донео пре него што се упознао са свим релевантним чињеницама из Записника о извршеном надзору над стручним радом Центра за социјални рад у општини Житиште.

Истиче се и да је Министарство за рад до сада уважавало препоруке заштитника грађана, које су у знатној мери и биле у складу са планираним активностима на унапређењу система социјалне и породичноправне заштите грађана од насиља у породици.

О реализованим препорукама, додаје се, Министарство ће обавестити заштитника грађана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи