УНС тражи да СДА Санџака свим новинарима омогући извештавање

Удружење новинара Србије протестовало је због одлуке СДА Санџака да не дозволи новинарској екипи Регионалне радио-телевизије Нови Пазар извештавање са седнице Координационог тела СДА која је била у Новом Пазару.

"УНС тражи да СДА Санџака поштује Закон о јавном информисању и медијима који 'забрањује непосредну и посредну дискриминацију уредника медија, новинара и других лица у области јавног информисања, нарочито према њиховој политичкој опредељености и уверењу или другом личном својству'", навео је УНС у саопштењу.

Како је УНС-у рекла уредница информативног програма Регионалне радио-телевизије Нови Пазар Сенада Калић, СДА Санџака тој телевизији није послала позив за праћење данашњег догађаја.

Калићева је рекла да је од колега чула да су они добили позив, а да РТВ Нови Пазар нико није званично обавестио.

"Након што су ми колеге проследиле позив, послала сам СДА захтев за акредитацију за нашу екипу, али одговор нисам добила. Покушала сам и телефоном јуче да их питам да ли је све у реду, али су ми рекли да сачекам и да ће касније одлучивати о акредитацијама. Како до јутрос нисмо добили одговор, екипа је отишла у СДА где су се преузимале акредитације, али им је тамо речено да не могу да прате догађај јер је 'искључиво информативна служба СДА одлучивала о томе ко ће бити акредитован за праћење догађаја'", рекла је Калић.

Она је указала да ово није први пут да ова странка онемогућава новинаре РТВ Нови Пазар да обављају свој посао.

Из СДА Санџака на позиве УНС-а данас се нису одазивали.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи