Бобан Марковић: Гуча је светиња

Амбасадор Гуче, чувени трубач Бобан Марковић посетио је ову варошицу на позив председника Саборског одбора Слободана Јоловића, како би разговарали о будућности Сабора, али и о иновацијама које ће се ове године по први пут наћи у програмским садржајима.

Марковић сматра да ће ова манифестација трајати још дуго, али каже да оно што му смета јесте однос појединих трубача које је управо Сабор прославио.

"Трубачи морају да схвате да Гучу не смеју да пљују. Ја сам много пута побеђивао и добио сам све што се може добити захваљујући Сабору трубача", каже Марковић и додаје да му је част што ову манифестацију може да представи у свету, али и да тај свет доведе у Гучу.

Што се тиче евентуалне могућности да буде један од чланова жирија, као и новог начина оцењивања, Марковић каже да трубаче то не треба да интересује.

"Њихово је да свирају најбоље што умеју. Ја сам себи увек био жири и сам себе осуђивао ако не одсвирам квалитетно", тврди славни трубач.

Марковић каже да је било тренутака на такмичењима када је, по његовом мишљењу, свирао одлично, али је награда изостала, али и да се догодило да је по његовом критеријуму извођење било слабије, а био је награђен.

"Знате, сви трубачи који дођу у Гучу су добри и у питању су нијансе. Није проблем ако је нека финеса била одлучујућа, али ако неко заиста није добро одсвирао и то је очигледно, а жири га гура, то није уреду. То нећу дозволити, ако будем био у жирију, али и ако не будем, јавно ћу то рећи", категоричан је Марковић.

Поручује својим колегама да свако од њих мора да схвати да је и губитак и добитак једно исто за трубача, и да они треба да се боре да свирају најбоље што знају и да наставе да долазе у Гучу јер како истиче, не може Гуча без трубача као што не могу ни трубачи без ње.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара