Камп "Љубави и наде" за децу лечену од рака

Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР у Ивањици већ седму годину за редом организује летњи "Камп Љубави и наде" за децу и младе из целе Србије лечене од рака. И ове године камп ће бити интернационалног карактера и угостиће, поред 40 малишана из Србије, и пријатеље из Хрватске.

До потпуног опоравка после дугог и тешког искуства лечења од малигнитета, овим малишанима потребно је оснаживање и опуштање.

Драгоцено искуство у ивањичкој специјалној болници за рехабилитацију и безброј лепих утисака како старих тако и нових учесника кампа.

"Ја сам јако задовољна, имамо доста заједничких тема, просто саосећамо једни са другима и овај, пошто је мени први пут овде, ја сам се баш лепо упознала са децом и лепо се уклопила у друштво", каже Јована Савић из Трстеника.

Уз најмлађе у кампу бораве и родитељи пратиоци, а Немања Спасојевић је овог пута стигао у Ивањицу без родитеља

Немања Спасојевић из Ваљева каже да има мале разлике са родитељима си кад ти они причају како да будеш а када си сам успеваш сам да се сналазиш без њих.

За авантуре брине се комплетан тим, а за успон на вештачкој стени малишанима су помагали алпинисти из чачанског клуба екстремних спортова.

Ту су и посебно едуковани волонтери који помажу деци и њиховим пратиоцима. Креативно, психолошке и спортске радионице саставни су део сваког дана.

"Камп утиче на тај начин што кроз многобројне активности враћа самопоуздање деци, ресоцијализује децу, помаже и родитељима да се врате у нормалан живот после лечења", наводи родитељ и члан НУРДОР-а Нинослава Лилић.

Волонтерка Валентина Станић каже да имају јако добро искуство и деца су јако задовољна волонтерима што су ту, што их засмејавају, што им се нађу ту, у сваком тренутку.

Искуства од 2010.године, од када је у кампу љубави и наде боравило више од 500 деце, младих и родитеља из Србије и региона

"Заиста је чаролија која траје осам дана и сваки пут је на крају суза и обићања да се следеће године поново видимо овде и да опет уживамо јер свима је ово заиста награда у јулу месецу када дођемо на овај камп", каже Ивана Поповић из НУРДОР-а.

Најдрагоценије успомене које ће млади кампери понети из Ивањице у како кажу у Удружењу, пријатељства која се склопе и размена искустава о тешкој и, често дугој борби за оздрављење али и највећој победи коју је сваки кампер извојевао.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи