Новинарска удружења: Тасовац обесмислио медијске реформе

Четири новинарска и медијска удружења критиковала су одлуку техничког министра културе и информисања Ивана Тасовца, да "по сопственом нахођењу преправи" предлог стручне комисије за суфинансирање пројеката производње медијских садржаја у категорији електронских медија".

Како су оценили, то представља чин "озбиљног угрожавања и обесмишљавања" медијских реформи у Србији.

"Два стуба медијских реформи - излазак државе из медијског власништва и суфинансирање јавног интереса сада су се потпуно урушила: државни медији су постали партијски, а министар је легализовао да новац медијима додељују политичари у складу са својом неконтролисаном вољом, а не медијски стручњаци", наводи се у саопштењу за јавност.

Удружења подсећају да је на локалном нивоу и иначе било огромних проблема са спровођењем конкурсног суфинансирања и у прошлој и у овој години.

"Овом одлуком, Тасовац је послао поруку нижим нивоима власти да су медијски закони и стручне комисије само украс за међународну заједницу и шарена лажа за домаћу јавност и да се не треба придржавати њихових одлука, што ће, сигурни смо, бити дочекано са великим одобравањем од стране локалних власти", оцењује се у саопштењу.

Саопштење су потписали Независно удружење новинара Србије (НУНС), Асоцијација независних електронских медија (АНЕМ), Независно друштво новинара Војводине (НДНВ) и Пословно удружење локалних медија Локал прес.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво