Новинари писали Вучићу: Ризично је спутавати истину

Група новинара упутила је отворено писмо и позвала премијера Александра Вучића да док буде разгледао изложбу "Нецензурисане лажи" покуша да схвати колико је "ризично спутавати истину, пласирати лажи и охрабривати агресивност према свима који исказују јавно другачије ставове и убеђења".

У писму, које су потписали Предраг Кораксић Коракс, Душан Петричић, Душан Машић, Оља Бећковић, Драгољуб Дража Петровић, Никола Томић, Жарко Јокановић, Вукашин Обрадовић, Тања Јордовић, Славиша Лекић, Слободан Георгијев, Марко Сомборац и Бранко Чечен, стоји да је истина кључна за свакога ко жели да буде новинар, јер истине нема без критике.

"Проглашавати истину и критику за лаж погубно је за слободу изражавања, државу, друштво у целини. Још је опасније, у политички располућеној Србији, правити својеврсне спискове критички настројених новинара и новинарки. Изложба 'Нецензурисане лажи' је огледало власти, а не нас 'експоната'", стоји у писму.

Како се наводи, одговорност је на "истинском аутору поставке" Александру Вучићу и то према грађанима Србије, будући да однос председника најјаче и најутицајније странке према истини и критици, опредељује правац у којем ће се српско друштво кретати.

"Убеђени смо да свако од нас на свој начин доприноси демократском развоју Србије и то ћемо и убудуће чинити. Било би корисно када би то коначно схватио и Александар Вучић, због себе, због новинара и новинарки, због грађана Србије", наводи се у писму.

Председник Владе Србије најавио је да ће данас посетити изложбу "Нецензурисане лажи" која је отворена 18. јула и на којој су представљене насловне стране, изводи из штампе и телевизијске емисије, које се односе на Вучића и Српску напредну странку.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи