Студира криминалистику, а глума му је страст

Алек Суртов бави се глумом од првог разреда основне школе. Иако уместо глуме студира безбедност и криминалистику, то га не спречава да игра у представама Битеф театра, као и у многонаграђиваном филму "Поред мене".

Алек је до самог уписа на факултет похађао школу глуме и говора позоришта Дадов.

"У том неком периоду сам почео да играм у представи "Мушкарчине" у Битеф театру и онда сам остао ту што се глуме тиче, а безбедност. Криминалистику ми је увек некако било занимљиво да гледам на телевизији и могао бих да замислим себе као нешто што ћу радити предано и са љубављу", каже Алек.

Академију је покушао да упише пре четири године.

"Тада нисам прошао ту аудицију и после тога некако сам изгубио жељу за студирањем, јер сам схватио да могу тиме да се бавим и из љубави и да ми факултет није обавезан. Можда некад у будућности, али за сада мислим да ми је овако сасвим у реду да се бавим", иситче Алек.

Каже да му је позоришно искуство веће од филмског.

"Прво и веће филмско искуство ми је фим "Поред мене" Стевана Филиповића и Милене Богавац. Он је јако запажен на фестивалима прошле године - освојили смо у Сарајеву Награду публике, освојили смо у Пули Златну арену, на СОФЕСТ-у смо пре пар недеља освојили пет од седам награда и јако смо поносни на те резултате. Такође је филм и даље по домаћим и иностраним фестивалима, и надам се да ће нас запазити још више људи и да ће бити позитивне реакције као и до сада", каже овај студент криминалистике коме је глума страст.

Овог лета Алек је помагао колеги и пријатељу Урошу Нововићу око прикупљања реквизита за представу ""North Force", коју ради у КПГТ-у. Нада се почетку снимања серије "С.О.С." (сасвим обичан ситком), и наравно, новим представама у Битеф театру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара