Шабац, ревија коња и шешира

На Шабачком хиподрому, одржане су традиционалне Коњичке свечаности, које су посетом и поред високе температуре, потврдиле готова два века дугу љубав Мачвана и Шапчана према галоперима. Осим престижне трке, Меморијал краља Александра, посебан шарм светковини, дале су даме, јер је шешир био обавезан детаљ.

Шабац је српски Кентаки, кажу љубитељи брзих галопера. Овде се смењују адреналин, ишчекивање, радост на циљу, понеко разочарење.

Лепоте је највише а најузбудљивија и ове године била је трка за краљев ловор и историју, Меморијал краља Александра у којој је тријумфовало грло Sammy*s warrior , штале "Интер Гај" из Бијељине.

"Ово је престижна трка која се одржава дуго година и ми већ другу годину побеђујемо у овој трци јер имамо добре коње", каже Слобода Јовановић, власник победничког грла. 

"Шабачки хиподром у Србији већ полако преузима примат, ако га већ није и преузео тако да крупним корацима граби своје место у коњичком спорту у региону", наводи Предраг Савић, савезни судија.

Посебан празник био је избор најлепших дама са шеширом међу којима су предњачиле најмлађе.

"Још као мала сам волела да долазим овде, некада сам на хиподрому проводила доста времена. Част ми је да сам поново ту и ово је изузетна прилика да понесемо овако дивне шешире", каже Маја Дамњановић, победница такмичења.

Последних година, шабачки хиподром посећује све већи број деце са родитељима, који кажу да се у овој оази зеленила и здравља лепше расте.

"Природа, зеленило, оволики број људи свакако доприноси бржем и лепшем одрастању моје једанаестомесечне бебе", каже Марија Лазић из Шапца.

"Много је било лепо и јако ми се допало што сам се возила на коњу", каже Андреа Мараковић. 

Због разноликог програма, хиподром је постао место добрих сусрета, ове године и за љубитеље уметности.

"Одушевљен сам. Двадесет пет година нисам био на коњичким тркама у Шапцу и пресрећан сам што је оволики број људи овде да види моју изложбу посвећену стогодишњици Великог рата", каже Драган Мартиновић, сликар.

Више хиљада посетилаца Коњичких свечаности у Шапцу, за два дана уживало је у надметању стотину најбољих галопера из региона, али и у представама  џокеја, амазонки и незаобилазној вожњи фијакером.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво