Група избеглица наставила пут пешице ка мађарској граници

Група од око 200 миграната који су јуче кренули пешице ка Мађарској ноћ су провели на базенима између Старе и Нове Пазове. Јутрос су наставили пут ка мађарској граници, а тренутно су у Инђији. Колону прати полиција, а, како кажу у Комесаријату за избеглице, 15-ак особа одустало је од даљег пешачења.

Око 300 људи свакога дана борави у парку код београдске аутобуске станице, а око десет пута више у целој Србији. Тешко је наћи некога ко ту жели и да остане. Многи су и без неопходне потврде о намери да траже азил.

У колони су углавном млађи људи који са собом носе ранчеве и остале најосновније потрепштине, попут ћебади и врећа за спавање.

Мигранти се крећу у колони уз пут, носећи транспаренте којима позивају Мађарску да отвори границу, као и оне на којима пише "Хвала, Србијо", "Покажите да је хуманост још увек жива".

Апеловали су на све да допринесу укидању жичаних ограда између држава. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво