Осморица српских камионџија блокирана у Турској

Група од осам српских камионџија од којих је један са породицом тврди да је практично заробљена у месту Текирдаг на северозападу Турске на 135 километара од Истанбула и истичу да само желе да се безбедно врате својим породицама и кућама у Србију, објавио је сајт telegraf.rs.

Наведено је да су се редакцији сајта јавили возачи камиона из Србије који су били сведоци државног удара у Турској а сада се налазе блокирани у градићу Текирдаг готово без хране и воде.

Рекли су да су послушали савет српског амбасадора и конзула и да у току ноћи између петка и суботе нису напуштали смештај али су јасно чули пуцњаву.

"Нас је овде осморица и већ данима смо практично заробљени у овом граду. Звали смо нашу амбасаду али су нам они рекли да нађемо склониште и да не мрдамо одатле", рекао је један од возача.

Наведено је да ове камионџије живе у различитим крајевима Србије и сада са нестрпљењем ишчекују да добију било какве информације о даљем кретању. Неки од њих су на путу са својом децом и супругама и јако страхују за свој као и животе својих најближих.

"Један од наших колега је овде са породицом требало би макар њега да збрину", истиче возач по имену Дарко.

Оно што их највише плаши је чињеница да полако остају без хране и воде.

"Како туристи који су дошли на летовање могу да се врате авионом из Турске? Ми само хоћемо да се безбедно вратимо својим породицама и кућама у Србију", каже Дарко.

Сајт наводи да су камионџије које се налазе у Турској Иван Станојевић, Дарко Младеновић, Садмин Татламан, Кристијан Поруцки, Александар Момчиловић, Горан Китић, Карољ Тот и Самаш Немет.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 30. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије