Упозорење због временских непогода

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење због могућности да дође до краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром и око 20 милиметара кише.

У петак се очекују обилне падавине, по подне и увече најпре на западу и југу Србије, а током ноћи и у суботу ујутру и пре подне на северу и истоку.

У већини места биће од 20 до 30 милиметара падавина, локално и око 50 милиметара, уз могућност краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром.

Како се наводи у саопштењу РХМЗ-а, сутра ће бити осетно свежије, умерено до потпуно облачно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, углавном по подне, увече и током ноћи када се очекују обилне падавине и то прво у западним и јужним крајевима, а потом на северу и истоку.

Могуће су и краткотрајне временске непогоде, град и олујни ветар.

Ветар ће бити слаб и умерен, у Војводини и на планинама повремено јак, северни и северозападни. Јутарња температура од 13 до 18 степени, на југу и истоку до 22 степена. Највиша температура од 20 на северу до 27 степени на истоку.

У Београду ће сутра бити умерено до потпуно облачно и осетно свежије, пре подне углавном суво, по подне, увече и током ноћи киша, пљускови и грмљавина, локално су могуће и краткотрајне временске непогоде, већа количина падавина, град и олујни ветар. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Јутарња температура 17 степени, највиша 22 степена.

Према прогнози времена за седам дана, у суботу умерено до потпуно облачно и свеже, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, нарочито ујутру и пре подне.

У већини места се очекује 20 до 30 милиметара кише за 12 сати, локално и до 50 милиметара, могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром, углавном на северу и истоку земље.

У недељу ће бити променљиво облачно, понегде краткотрајна киша или пљусак са грмљавином.

У понедељак разведравање, а затим до краја периода претежно сунчано уз постепени пораст температуре.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво