Упозорење због временских непогода

Републички хидрометеоролошки завод објавио је упозорење због могућности да дође до краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром и око 20 милиметара кише.

У петак се очекују обилне падавине, по подне и увече најпре на западу и југу Србије, а током ноћи и у суботу ујутру и пре подне на северу и истоку.

У већини места биће од 20 до 30 милиметара падавина, локално и око 50 милиметара, уз могућност краткотрајних временских непогода са градом и олујним ветром.

Како се наводи у саопштењу РХМЗ-а, сутра ће бити осетно свежије, умерено до потпуно облачно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, углавном по подне, увече и током ноћи када се очекују обилне падавине и то прво у западним и јужним крајевима, а потом на северу и истоку.

Могуће су и краткотрајне временске непогоде, град и олујни ветар.

Ветар ће бити слаб и умерен, у Војводини и на планинама повремено јак, северни и северозападни. Јутарња температура од 13 до 18 степени, на југу и истоку до 22 степена. Највиша температура од 20 на северу до 27 степени на истоку.

У Београду ће сутра бити умерено до потпуно облачно и осетно свежије, пре подне углавном суво, по подне, увече и током ноћи киша, пљускови и грмљавина, локално су могуће и краткотрајне временске непогоде, већа количина падавина, град и олујни ветар. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Јутарња температура 17 степени, највиша 22 степена.

Према прогнози времена за седам дана, у суботу умерено до потпуно облачно и свеже, местимично са кишом, пљусковима и грмљавином, нарочито ујутру и пре подне.

У већини места се очекује 20 до 30 милиметара кише за 12 сати, локално и до 50 милиметара, могуће су и краткотрајне временске непогоде са градом и олујним ветром, углавном на северу и истоку земље.

У недељу ће бити променљиво облачно, понегде краткотрајна киша или пљусак са грмљавином.

У понедељак разведравање, а затим до краја периода претежно сунчано уз постепени пораст температуре.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 14. јул 2016, 22:09) - anonymous [нерегистровани]

Zasto?

Srbija je Republika po ustavu, eto zasto.

(четвртак, 14. јул 2016, 21:04) - Непревазиђена... [нерегистровани]

временска прогноза:

Киша пада,мокри коловози!

(четвртак, 14. јул 2016, 20:45) - Зоранa [нерегистровани]

Државни хидрометоролошки завод

Зашто се све државне институције не преименују из " републичке" у " државне" тако да све има предзнак државног а не републичког?Србија више није чланица неке федерације па да буде ребублочко а оно више савезно.Треба то све назвати државно.Државна изборна комисија, државни хидрометоролошки завод, државна радио дифузна агенција идт, итд.

(четвртак, 14. јул 2016, 14:05) - anonymous [нерегистровани]

и око 20 милиметара кише.

Ne znaju svi koliko je to kise. Mozda bi ono litara po m2 bolje razumeli.