Друштво за заштиту птица: Утврдити шта Шормаз лови

Друштво за заштиту и проучавање птица Србије позвало је Инспекцију за заштиту животне средине Министарства пољопривреде и заштите животне средине да утврди да ли посланик Драган Шормаза лови заштићене врсте птица и евентуално предузме мере предвиђене кривичним законодавством из области заштите природе.

Друштво је истовремено поставило и питање како Шормаз може да води Ловачки савез Србије ако не познаје основне ствари у ловству и тражи његову смену са места председника.

Посланик Српске напредне странке Драган Шормаз рекао је за лист Данас да се бави ловом на птице и да, између осталог лови "тетреба на Косову и Метохији" и јаребице.

Друштво подсећа да су и тетреб и јаребице строго заштићене врсте птица у Србији, које се не могу ловити и угрожавати, а за лица која убијају те строго заштићене врсте предвиђене су казне и до 250.000 динара.

"Које све заштићене врсте лови господин Шормаз по нашим шумама, како каже у цитираном чланку, ако евентуално не разликује огромног тетреба од врста које су много мање, а које се могу ловити? Шта то све, уопште, Шормаз (криво)лови?", наводи се у саопштењу.

Драган Шормаз је за Данас рекао да се у слободно време бави ловом, као и да највише воли лов на птице, да лови "све од тетреба на КиМ, преко фазана, јаребица и осталих птица по нашим шумама када је сезона".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи