Стефановић: У Житишту пуцано из илегалног оружја

Министар Небојша Стефановић рекао је у Житишту где се догодило петоструко убиство, а 20 особа је рањено да је осумњичени пуцао из аутоматског оружја које је илегално поседовао, али да је ситуација била потпуно неочекивана и да није било никаквих назнака које би указилвале на трагедију.

Стефановић је рекао да је осумњичени човек који до сада није имао ниједну прекршајну, кривичну пријаву, или пријаву за насиље у породици, што би указивало на опасност. Министар је потврдио да је нападач ноћас из аутоматске пушке са више рафала усмртио пет особа и око 20 рањено.

Навео је да се сумња да је мотив убиства љубомора, јер је прво страдала супруга и напоменуо да они већ неко време не живе заједно.

Хитна помоћ је прва пристигла, а затим и медицинске екипе из Зрењанина, рекао је Стефановић и навео да је полиција такође стигла за мање од једног минута.

Стефановић је навео да су полицајци брзо савладали и везали нападача који је покушао да бежи, а да су му мештани одузели пушку.

Истиче да су тужиоци изашли брзо, увиђај је обављен и да се очекује да буде одређен притвор.
Стефановић је истакао да је у питању трагедија каква дуго није виђена у Србији.

"Сви смо у шоку како се овакво нешто уопšште развијало с обзиром на то да се радило о човеку који је био потпуно миран и који није имао ни досије, ни било какву пријаву у полицији", рекао је Стефановић.

Додао је да је након тешке ноћи и убиства људи добро што је та особа приведена одмах.

Сада је најважније да се људима који су повређени у најкраћем могућем року пружи најбоља медицинска помоћ, да се покуша да се трагедија учини мањом, да не страда још неко, рекао је Стефановић имајући у виду да је неколико особа у тешком стању.

Министар је позвао све грађане да, уколико илегално поседују неку врсту оружја, без кривичне одговорности оружје предају полицији.

Почели смо још један циклус легализације који ће трајати четири месеца, рекао је Стефановић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара