Хронологија вишеструких убистава у Србији

У Житишту се ноћас десила трагедија у којој је убијено пет особа, а Србији су се и претходних година догађала вишеструка убиства, пре свега због нарушених породичних односа.

Пет особа је убијено у ноћашњој трагедији, док су 22 рањене, када је З. С. (38) ушао у кафић "Макијато" и испалио више метака из аутоматског оружја, које је нелегално поседовао.

Тешко убиство догодило се око 01.40 часова, а З. С. је испалио више хитаца из аутоматског оружја и том приликом убио своју супругу и још једну женску особу, након чега је наставио да пуца по грађанима који су се у том тренутку налазили у кафићу.

И претходних година су се догађала масовна убиства, пре свега због нарушених породичних односа.

Маја прошле године се у месту Мартонош код Кањиже догодила породична трагедија у којој је живот изгубило седам особа.

Том приликом је Раде Шефер (55) после венчања сина убио снаху Наталију, њене родитеље Шандора и Каролину Б, своју супругу Розу и њене родитеље Ј. Т. и Б. Т.

Почетком априла 2013. године у месту Велика Иванча код Младеновца Љубиша Богдановић (60) убио је из ватреног оружја 13 комшија, међу којима и сина и мајку.

Крајем јула 2007. године у Јабуковцу код Неготина Никола Радосављевић (32) је из ловачке пушке убио девет особа, а тешко ранио две особе.

У Лесковцу је 27. јула 2002. године на три различите локације Драган Цедић (32) из аутоматске пушке убио бившу супругу Биљану и шесторо чланова њене фамилије, док је пет особа ранио. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво