На пијацу се може и ноћу

Ко не стиже по дану, на пијаци може да пазари и ноћу. Бар током београдског ноћног маркета који је синоћ на престоничкој Каленић пијаци организован други пут. Велики број излагача, али доста и купаца и шетача. Већина каже, пијаца је лепша ноћу.

Од намирница из органске баште, преко воћних сокова и деликатеса до ручно рађених ташница, накита, лептир машни. Све то може да се пазари и ноћу.

Посетиоци кажу да су дошли да се забаве и успут напуне фрижидер.

Стари продавци са Каленића, али и они који су тек почели свој бизнис, кажу да је ово одлично место за рекламу.

С друге стране тезге на Каленићу су синоћ стајали пољопривредници који годинама тамо продају, али и они који тек развијају свој посао.

"Ми се бавимо производњом и интернет продајом органске хране и домаћих производа који су потпуно непрскани", каже један продавац.

А да је пијаца добро место за маркетинг каже и продавац лептир машни, и додаје да су најтраженији модели лептир машни овог лета бетмен и супермен.

Организатори ноћне пијаце кажу да је циљ манифестације да се људи забаве и да се промовишу домаћи произвођачи хране.

"Ово је ново лице градских пијаца, ново лице Београда. Желимо да промовишемо пијаце као бренд престонице, као део туристичке понуде, у свим великим градовима то је тако", каже градоначелник Београда Синиша Мали.

Бранко Нешић, организатор Ноћног маркета, каже да је пијаца место за све генерације и да су пијацу кроз ноћни маркет хтели да приближе младима.

Домаћа, органска здрава храна али и стари занати, ручни радови и домаћа радиност по свему судећи не излазе из моде. О томе сведочи и неколико хиљада људи који су посетили ноћни маркет.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво