Скот за РТС: Односи САД и Србије су били и биће јаки

Амерички амбасадор Кајл Скот посетио је Радио-телевизију Србије, где је са руководством куће разговарао о улози, важности, раду медијског јавног сервиса и његовим плановима за будућност. Поручио је да САД подржавају Србију у њеној сопственој амбицији да буде снажнија, стабилна, демократичнија и економски виталнија земља.

Кајл Скот је обишао редакције Радио-телевизије Србије и дао интервју новинарима.

У разговору за РТС, амбасадор је рекао да су у протеклим недељама поједини медији непотребно код читалаца и гледалаца створили утисак да постоји проблем у односима Београда и Вашингтона, што он негира.

"Мислим да ништа није пошло наопако. Само неки медији праве кампању у којој има један одсто чињеница и 99 одсто измишљотина. У стварности, односи Сједињених Држава и Србије су јаки, били су и биће јаки. Подржавамо Србију у њеној сопственој амбицији да буде снажнија држава, стабилна, демократичнија и економски виталнија земља", рекао је Скот.

Навео је да причу о америчком дипломати на протесту због Савамале види као "покушај медија да једну обичну дипломатску активност надувају до крајности".

"Ја сам амерички дипломата већ 35 година и у својој каријери сам отишао на десетине окупљања разних учесника. Кад већ у вашој штампи једни пишу да је демонстраната 1.000, а други 20.000, морамо да сами одемо и видимо", рекао је Скот.

Цео интервју са амбасадором Сједињених Америчких Држава Кајлом Скотом РТС ће емитовати у понедељак у емисији "Око" у 18 сати и 20 минута на Првом програму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се