Лубеницама на седиште Комуналне полиције

Чланови Иницијативе "Не да(ви)мо Београд" данас су донели испред седишта Комуналне полиције у Београду 200 килограма лубеница као симболичан "чин против насиља представника власти и њихових одреда".

"Нико од комуналних полицајаца није изашао из зграде, очигледно схватајући сопствену одговорност и потребу да се с њом суоче. Очекујемо оставку Николе Ристића и истрагу бројних неприхватљивих поступања комуналне полиције од самог свог оснивања", наводи се на Фејсбук профилу те организације.

Добрица Веселиновић из Иницијативе рекао је за агенцију Бета да су за то време комунални полицајци били у згради, али нису реаговали.

"Доста полицајаца је било унутра и сликали су нас. Ускоро планирамо нове акције и нови протест", рекао је Веселиновић.

Додао је и да Иницијатива чека испуњење захтева које је износила на четири досадашња протеста, а то је да се открију кривци за рушење у београдској четврти Савамала у ноћи између 24. и 25. априла, и да одговорни поднесу оставке.

"Тражимо оставке градоначелника Синише Малог, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, в. д. директора полиције Владимира Ребића и директора Комуналне полиције Николе Ристића", рекао је Веселиновић.

Иницијатива "Не да(ви)мо Београд" до сада је организовала четири протестна скупа и поворке због рушења објеката у Савамали, тражећи да се одговорни за то нађу и казне.

Градоначелник Београда Синиша Мали поручио је да осуђује сваки вид насиља, али да не треба прерано доносити закључке о било чијој одговорности у вези са случајем на Видиковачкој пијаци.
 

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво