Нема укидања другог страног језика у школама

Министар просвете Срђан Вербић рекао је да се не доводи у питање постојање другог страног језика у школама.

Срђан Вербић је на конференцији "Методика наставе страних језика у основном и средњем образовању", рекао да су наставници страних језика у предности јер имају саговорнике широм света, заједничке стандарде и методику, као и да су групе са којима могу да размењују искуства много веће.

Вербић је истакао да наставници страних језика имају и једну велику могућност, која може да постане предност, а то је коришћење савремених технологија у настави.

"Код оних који су мотивисани, знамо колико нове технологије унапређују и убрзавају учење страних језика", рекао је Вербић и додао да је највећи изазов образовања како мотивисати и ђаке и наставнике.

У саопштењу прослеђеном медијима наводи се да је Вербић на скупу рекао да нико не доводи у питање наставу другог страног језика.

Да нема укидања другог страног језика у школама потврдио је и директор Завода за унапређивање образовања и васпитања др Зоран Аврамовић, који је још додао да би било добро да имамо и трећи страни језик, али да постоје границе у фонду часова и додао да се Завод труди да на најбољи начин ради на усавршавању наставника.

Конференцију је организовала Фондација "Темпус", а истраживање које је спровела Европска комисија у оквиру Еурyдике мреже "Наставничка професија у Европи: праксе, перцепције и политике", показало је, да у области усавршавања наставника, и наставници у Србији, као и у Европи имају слична интересовања.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво