Александар Недић: Мора се поштовати правна држава

Србија, дефинитивно, мора да постане "правна држава" у којој се мора поштовати традиционална подела на законодавну, извршну и судску власт, наводи Александар Недић у отвореном писму Агенцији за реституцију и јавности.

Александар Недић каже да док се не поштује подела на законодавну, извршну и судску власт, Србија ће се ваљати у блату идеолошке острашћености и субјективних процена државних службеника са неограниченим овлашћењима.

"Агенција за рестутуцију би требало да измени назив и прогласи себе 'Агенцијом за очување резултата конфискације и национализације', а до тада да обавести јавност ко је користио некретнине породице Недић, ко их је откупио и постао власник и шта је са имовином Бошка и Милутина Недића која је у делимичној мери заједничка са имовином Милана Недића", пише у отвореном писму.

Наводи се и да је јавност обавештена да је Агенција за реституцију одбила захтев Радмиле Павковић (унуке генерала Милана Недића) за враћање имовине и захтев да се поступак одлучивања прекине до правоснажног окончања процеса рехабилитације.

Недић истиче да је директор Агенције овим актом на себе преузео одговорност да пресуди о ствари у којој се расправља пред Вишим судом у Београду.

"Начелно гледано, једна од одлука суда може бити и поништење одлуке (јер пресуда никада није ни донета) о проглашењу Милана Недића за ратног злочинца и он би се могао сматрати невиним и неосуђиваним", наводи Недић у отвореном писму.

Према његовим наводима, "чињенице које се износе у судском поступку су деликатне јер ни улога генерала Милана Недића није била једноставна. Али ни стање окупације у коме се Србија налазила није било једноставно и о томе суд, уз помоћ сведока и вештака, покушава да створи јасну и објективну слику. Али чему судски поступак и рехабилитација кад се њени резултати не поштују и никога не обавезују".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи