Страни држављани мета друмске мафије на српским путевима

Последњих дана европски ауто-мото савези упозоравају путнике који пролазе кроз Србију на лажне шлеп службе. Некима се чак препоручује да избегавају транзит кроз нашу земљу, јер је ове друмске разбојнике на први поглед тешко препознати.

Директор Ауто-мото савеза Србије Мирко Бутулија рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да је ово проблем који постоји 20 година и да су на њега интензивно упозоравали кроз медије и емисије, али да праве реакције није било, па сада имамо и међународно упозорење.

Према његовим речима, мета оваквих лажних служби су страни држављани.

Бутулија објашњава да у ситуацији када страни држављанин има проблем са колима, на друму се појављује возило АДАЦ (немачки Ауто-мото савез) које изгледа идентично као у Немачкој, што није случај у регуларној српској шлеп-служби. Како је истакао, неовлашћено коришћење логоа је прекршај.

"Оваква служба обећа јефтину поправку возила, јефтину помоћ. Затим се страни држављанин налази у неком неовлашћеном сервису и обично су условљени да вишеструко плате за квар, него што би их то иначе коштало. У случају да неће да плате, запрећено им је да неће добити возило натраг", истакао је Бутулија.

Према његовом мишљењу, није реално да се да препорука да Србија није безбедна и да је туристи заобилазе. Међутим, Бутулија сматра да не треба чекати такве препоруке, већ да се мора нешто урадити.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара