Јубиларна десета "Бајк рок мисија" у Косовској Митровици

Шест стотина бајкера из земље и региона стигло је у поподневним сатима у Косовску Митровицу у оквиру јубиларне, десете "Бајк рок мисије". У Косовску Митровицу су стигли бајкери из целе Србије, БиХ, Македоније, Немачке, Аустрије, Италије, Словеније.

Број пристиглих мотора је много мањи од најављених две хиљаде а Душан Станковић из "Харли Дејвидсон клуба Србија" каже да је у питању између осталог недостатак времена и финансијских средстава.

"У Косовску Митровицу је стигло око 600 мотора. Проблем је што се у више градова у Србији одржавају мото-скупови, вероватно су и мало преморени, мало недостатак средстава и мало се заказало са бројем, мада је десета, јубиларна али ипак смо задовољни, дошли смо да дамо подршку браћи на Косову", рекао је Станковић.

Овде смо десети пут заредом, увек смо добродошли и то нам даје елан за наставак наредних бајк рок мисија, додао је Станковић.

Бајкери су у Косовску Митровицу стигли око 18 часова, а за вечерас ће у оквиру програма бити приређен ватромет и неизоставно паљење гума. На концерту на платоу испред средње техничке школе "Михајло Петровић Алас" наступиће бенд Р. У. Љ. А из Рашке и група Предигра из Шапца.

Најстарији учесник Бајк рок мисије је 87-годишња Десанка Станковић која је, иако звучи невероватно за њене године, у Косовску Митровицу, као и остали бајкери, дошла на мотору.

Каже, воли моторе због своје деце, а на КиМ воли да дође, јер су њена деца овде рођена, а и живела је некад у јужном делу Косовске Митровице.

"Волим моторе зато што су моја деца мотористи и због њих волим и желим да им испуњавам неке жеље", каже Десанка и додаје да иако је загазила у девету деценију живота, није јој било тешко да на мотору дође у Косовску Митровицу и то седми пут.

Бајкери, познати и по свом хуманитарном раду, сутра настављају у том правцу и уручиће поклоне, мајице деци са посебним потребама из Школе за основно и средње образовање "Косовски божур" у Косовској Митровици.

С обзиром на то да ће на Видовдан у Косовској Митровици бити постављен споменик кнезу Лазару, један број бајкера ће остати у граду на Ибру и присуствовати овом догађају.

За бајкере је обезбеђен смештај у балон сали у Звечану, а Канцеларија за Косово и Метохију ове године је техничка и логистичка подршка овог скупа.

Организатори Бајк рок мисије су Харли Дејвидсон Србија, МК Чивија из Шапца и МК 028 из Косовске Митровице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи