Четврти протест због рушења објеката у Савамали

Протест због рушења у Савамали, у организацији Иницијативе "Не да(ви)мо Београд", одржан је четврти пут у два месеца, а учесници су поновили захтеве за одговорност надлежних.

Окупљеним грађанима испред Скупштине града Београда обратили су се новинар Милош Васић, Жељко Станетић из Војвођанског грађанског центра, који се противи сменама у РТВ-у, као и Наталија Симовић и Радомир Лазовић из Иницијативе "Не да(ви)мо Београд".

"Одговорни за рушење објеката у Савамали, за лишавање слободе пролазника, за нереаговање полиције морају да одговарају за своје поступке и своје нечињење. Сви ови људи морају сносити последице своје кривичне, политичке, моралне и командне одговорности", рекла је Наталија Симовић на протесту.

Окупљени су захтевали оставке градоначелника Београда Синише Малог, председника Скупштине града Београда Николе Никодијевића, министра унутрашњих послова Небојше Стефановића, в. д. директора полиције Владимира Ребића, као и начелника комуналне полиције Николе Ристића.

Учесници су имали пиштаљке и носили транспаренте "Савамала није шала", "У потрази за државом", "Ко се боји Малог још", "Падај маско и неправдо", "Ндм Бгд".

Учесници протеста упутили су се потом преко Бранковог моста ка Палати Србије, где је, како су рекли, седиште МУП-а Србије и где "седе одговори и одговорни".

Председник Владе Александар Вучић изјавио је пре две недеље да ће градски функционери који су одговорни за рушење, сносити последице.

Број коментара 48

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи