Карабинијери обучавају српску полицију о фалсификовању новца

Десет функционера и официра полиције и Народне банке Србије завршили су у Београду обуку о техникама фалсификовања новца коју су организовали италијански карабинијери у оквиру програма европске помоћи "Перикле" за борбу против фалсификовања новца и изван ЕУ.

"Фалсификовање новца представља растући проблем и наноси велику штету националним привредама, пре свега малим трговцима и предузетницима. Обуку су прошли српски инструктори који ће у наредним месецима обучавати запослене у различитим владиним структурама и агенцијама. Након почетне фазе у Италији, десет српских функционера су прошли другу фазу обуке у Београду"“, наводи се у саопштењу Амбасаде Италије у Србији.

Церемонији доделе диплома присуствовао је командант Команде карабинијера за борбу против фалсификовања новца, пуковник Франческо Фераче.

„"И у европским програмима Италија је потврдила да је лидер у сарадњи са Србијом у борби против криминала, пре свега оног транснационалног који представља претњу за наше две земље и за Европу"“, изјавио је тим поводом амбасадор Италије у Србији Ђузепе Манцо.

Он је истакао да је и сам шеф италијанске дипломатије Паоло Ђентилони веома ангажован на потврђивању улоге Италије у најважнијим областима – од борбе против транснационалног организованог криминала до тероризма, преко корупције о којој ће италијанска Агенција за борбу против корупције, коју предводи Рафаеле Кантоне, водити двогодишњи европски програм помоћи Србији.

На иницијативу Тужилаштва за борбу против мафије и тероризма Италије и истоветне структуре у Србији, специјални тужиоци земаља Балкана састали су се 27. маја у Београду и потписали први пут Декларацију о међусобној оперативној сарадњи, подсећа се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво