Саучешћа поводом Мандине смрти

Поводом изненадне смрти Милорада Мандића Манде, председник Србије Томислав Николић, премијер Александар Вучић, као и градоначелник Београда Синиша Мали упутили су саучешће Мандиној породици. Мандина смрт потресла његове бројне пријатеље и колеге.

Телеграм саучешћа породици и пријатељима истакнутог глумца упутио је председник Србије Томислав Николић.

"Велики првак српског глумишта који је својим јединственим даром обележио епоху нашег театра, филма и телевизије, остаје записан у нашим срцима, сваком нашем осмеху, али и у историји српске уметности глуме", наводи се у телеграму саучешћа председника Србије.

Премијер Александар Вучић је у телеграму саучешћа навео да је са неизмерном тугом и неверицом примио вест о изненадној смрти наšшег прослављеног глумца Милорада Мандића Манде.

"У срцима публике остаће заувек забележžена његова упечатљива остварења на филму, телевизији и у позоришšту. Провео је и окончао жžивот на позоришšним даскама – месту које је навишšе волео. Несебично дајући себе, мамио је сузе и смех расплакавšши нас данас последњи пут. Упућујем најдубље саучешšће члановима породице Мандић, посебно деци која су, како је сам имао обичај да кажžе, његово највеће благо“", наводи се у телеграму премијера Вучића, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић поводом смрти глумца упутила је телеграм саучешћа породици Мандић и позоришту "Бошко Буха".

"Са великом тугом и неверицом примили смо вест о смрти нашег истакнутог глумца. Његов изненадни одлазак представља велики губитак за читаву културну сцену, али својим делима Манда је оставио неизбрисив траг у нашем филму, позоришту и телевизији. У име Народне скупштине и лично име примите изразе најдубљег саучешћа поводом трагичног одласка великана српског глумишта", наводи се у телеграму.

Саучешће породици упутио је и градоначелник Београда Синиша Мали у своје име и у име Града Београда, пренела је Служба за информисање Градске управе.

"Одласком великог глумца изгубио је цео Београд, јер је наш Манда оставио огроман траг у култури главног града и целе Србије. Уз његове улоге одрастале су генерације деце у позоришту и пред малим екранима, а филмске улоге поставиле су га раме уз раме са највећим великанима српског глумишта", истиче се у телеграму саучешћа Синише Малог.

Саучешће је упутио и председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић, истакавши да је са тугом примио вест о смрти истакнутог глумца, пријатеља и друга са којим су, како је нагласио, сви имали изванредну сарадњу.

Мандина смрт потресла пријатеље и колеге

Изненадна смрт Милорада Мандића Манде, затекла је бројне колеге и пријатеље.

"Он је један од најбољих људи које сам познавао, а ког сам одлично упознао током снимања филма 'Лепа села лепо горе'", рекао је писац и новинар Вања Булић, који је писао сценарио за филм који је режирао Срђан Драгојевић, а Манда глумио лик Виљушке.

"Ово је искрено губитак на шире. Консолидовао је позориште 'Бошко Буха'. Кад се погледа уназад - богатство, један диван пријатељ", навео је Булић.

Глумац Бојан Перић каже да је остао без текста када је чуо вест.

"Стварно сам затечен. Отишао је херој мог детињства, мог одрастања. Манда је био једина позната личност с којом сам се сликао као мали, он и Бранко Коцкица су били јунаци мог детињстава", изјавио је Перић Танјугу.

Редитељ Срђан Драгојевић замолио је медије путем Твитера да му дозволе да у миру оплаче свог пријатеља.

Речима "с оне стране туге" Бранислав Трифуновић изразио је своје жаљење за колегом.

Глумица Маријана Мићић написала је на свом Твитер профилу: "Боже, има ли краја?!".

Редитељ Милан Караџић каже да је Милорад Мандић био диван таленат и велики глумац.

"Сјајан човек, човек који је све радио да би једно позориште које смо волели и уздизали, правили, градили, да би га реконструисао и то је све данас, нажалост, стало", додаје Караџић.

Колега Слободан Нинковић за Манду каже да су заједно били у класи и да су заједно дошли у позориште "Бошко Буха".

"Добили смо он сина, ја ћерку у размаку од два дана, имамо много тога заједничког, а причати о Манди као глумцу је апсолутно беспредметно. Свако од нас има неки сан, Манда је да цео свој живот претвори у бајку и зато је читав живот посветио позоришту 'Бошко Буха' и последњих пар година је на месту управника учинио све не би ли то место поново повратио да буде место за прављење тих бајки у којима је он уживао", каже Нинковић.

Са 55 година и каријером какву је имао, Манда је оставио дубок траг и у позоришту, на филму, и на телевизији, оценио је бивши директор Југословенске кинотеке Радослав Зеленовић, потресен вешћу о смрти глумца Милорада Мандића Манде.

Ако би укратко, једном речју требало да каже по чему ће памтити Манду, Зеленовић каже да су то оптимизам и ведрина које је Мандић исказивао при сваком сусрету.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво