Координационо тело за бољу инклузију Рома

Влада Србије формираће Координационо тело за спровођење Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња, најавила потпредседница Владе Зорана Михајловић.

Зорана Михајловић, која је одлуком владе именована да координира рад државних институција у вези са унапређењем положаја Рома у Србији, истакла је да ће у најскоријем периоду бити усвојен и Акциони план за спровођење Стратегије која покрива период од 2016. до 2025. године.

"У претходном периоду урадили смо много али нас чека још доста посла и због тога ћемо по формирању нове владе образовати Координационо тело за спровођење Стратегије за социјално укључивање Рома и Ромкиња. Роми у Србији суочавају се са великим проблемима у области здравства, образовања, становања и запошљавања и Акциони план који је у изради обухватиће решавање ових питања", рекла је Михајловићева после састанка са представницима Националног савета ромске националне мањине.

Зорана Михајловић је истакла да је недавно формирана регионална канцеларија за Роме и да је значајно што је управо Београд постао регионални центар за унапређење положаја припадника ромске националне мањине.

Председник Националног савета ромске националне мањине Витомир Михајловић је захвалио потпредседници владе на залагању у решавању проблема са којима се Роми суочавају.

Михајловић је истакао потребу укључивања припадника ромске заједнице у органе извршне власти, како би што ефикасније допринели решавању проблема у областима као што су образовање, здравље и запошљавање.

На састанку је договорен и наставак сарадње у области међународних пројеката који су у складу са процесом приступања Србије ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи