РФЗО: Вантелесна оплодња поново у државним и приватним установама

Осигурана лица Републичког фонда за здравствено осигирање (РФЗО) од сутра ће поново имати могућност да се приликом изласка на лекарску комисију определе да први и други покушај вантелесне оплодње о трошку РФЗО обаве у државној установи или у једној од 11 приватних установа са којима Фонд има закључен уговор.

РФЗО у саопштењу подсећа да је у току маја ГАК "Народни фронт" доставио обавештење да због реновирања можда неће бити у могућности да изврши план рада за 2016. годину који се односи на услуге вантелесне оплодње, због чега се обратио Институту за јавно здравље ради добијања мишљења да ли ће постојећи капацитети у државним установама бити довољни за пружање тих услуга до краја године.

Институт за јавно здравље је дао позитивно мишљење за додатни број услуга у приватним установама и РФЗО је предузео активности како би се без одлагања осигураним лицима омогућило да се, поред државних установа опредељују и за једну од 11 приватних установа.

Могућност да се поново определе имаће и сва осигурана лица која су излазила на лекарску комисију у периоду од 27. маја до данас, а нису могла да бирају приватну установу због испуњености броја у истим.

РФЗО напомиње да су осигурана лица могла да се опредељују и за једну од 11 приватних установа све до 26. маја 2016. године, када је испуњен број од 500 услуга за које је Институт за јавно здравље "Милан Јовановић Батут" дао мишљење о оправданости упућивања.

"Напомињемо да је Републички фонд на овај начин обезбедио довољно капацитета за пружање услуге ВТО до краја године", истиче се у саопштењу.

Фонд подсећа да ће осигураници вантелесну оплодњу, ако се одлуче за државну установу, моћи да обаве у КЦ Србије, КЦ Војводине, ГАК Народни фронт, КЦ Ниш и ОБ Ваљево, а да је на сајту РФЗО доступан списак 11 приватних установа са којима Фонд има закључен уговор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара