Признање Давенпорту од студената

Удружење "Настави традицију" организовало је у хали Факултета спорта и физичког васпитања, шесту свечану Академију "Spirit of Youth". Свечану приредбу отворио је Амбасадор Европскe уније у Србији Мајкл Давенпорт, који је поручио да му је припало велико задовољство да отвори манифестацију.

"Велика ми је част и задовољство припало да отворим вечерашњу приредбу. Импресиониран сам духом свих младих који учествују у овом пројекту. Управо је дух солидарности темељ Европске уније", каже Мајкл Давенпорт.

Истакао је да је Европска унија уложила велика средства у многе пројекте у Србији.

"Обновили смо многе средње школе као и Универзитете, а Европска унија пружила је помоћ након катастрофалних поплава које су задесиле Србију пре две године. Још једном велико хвала свим установама из Европске уније као и невладином сектору", рекао је Давенпорт.

Давенпорт је на поклон од студената Факултета спорта и физичког вашпитања добио специјалну плакету због помоћи током поплава 2014. године.

Заштитно лице манифестације прослављени одбојкаш Вања Грбић рекао је да му је велика част и задовољство што већ шест година учествује у пројекту.

"Велика ми је част и задовољство што већ шест година учествујем у раду пројекта. Младима треба подршка јер од њих све почиње и од њих долазе најбоље идеје. Овај пројекат расте сваке године и ширимо се на регион и то је наша идеја водиља. Будућност је на младима", рекао је Грбић.

Помоћник министра омладине и спорта Снежана Клашња рекла је да Министарство подржава што већу активацију младих у разним пројектима.

"Изузетно је велико задовољство да у име Министарства омладине и спорта подржимо ову акцију. Настојимо да што више активирамо младе, јер ће тако помоћи и себи и другима", закључила је Клашња.

Председник Општине Чукарица Срђан Коларић рекао је да Општина посвећује велику пажњу младима.

"Поносан сам што смо и ове године помогли и учествовали у пројекту. Управо се Факултет за спорт и физичко васпитање налази у Општини Чукарица, која посвећује велику пажњу младима. Општина има своју канцеларију за младе и труди се да што више помогне младима", закључио је Коларић.

"Spirit of Youth" је највећи омладински пројекат у региону, који се бави едукацијом, спортом, хуманитарним радом, активизмом и волонтеризмом. Ове године акценат није стављен само на хуманитарни рад већ на пројекте који се баве едукацијом младих, спортским активностима, као и активирањем волонтеризма хумане црте код младих.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво