Диковић обишао резервни састав Бачке бригаде

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић обишао је резервни састав Бачке бригаде који се, у оквиру командно-тактичке вежбе "Морава 2016", обучава у касарни "Аеродром" у Сомбору.

У оквиру данашње обуке резервисти су извршили припремно гађање ручном одбрамбеном бомбом М75, реализовали обуку у вожњи борбеног возила пешадије БВП М80А, припреми за марш и борбу и познавању наоружања и опреме, саопштило је Министарство одбране.

Генерал Диковић је резервистима дао пример са каквом посвећеношћу и дисциплином треба приступати обуци и увежбавањима, изводећи показно гађање ручном одбрамбеном бомбом М75 и учествујући заједно са њима у обуци на борбеном возилу пешадије БВП М80, наводи министарство.

За постигнуте резултате у обуци, генерал Диковић је више лица из резервног састава Бачке бригаде унапредио у виши чин.

У оквиру вежбе "Морава 2016" заменик начелника Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Јовица Драганић обишао је елементе размештаја јединица које врше контролу електромагнетског спектра и пружају електронску подршку вежбајућим јединицама, додаје се у саопштењу.

О реализацији активности у јединици, која задатке у миру и рату извршава непрекидно током целе године, реферисао је командант пуковник Зоран Ненадовић.

На маршу ка полигону "Петлово бојиште" код Пирота налазе се оклопне, механизоване и артиљеријске јединице Треће бригаде копнене војске, док артиљерци Мешовите артиљеријске бригаде маршују према привременом полигону "Пештер", где већ неколико дана увежбавања изводе припадници Четврте бригаде копнене војске.

Уништење терориста у руралној средини и извиђање објеката у борбеном распореду непријатеља део је увежбавања које изводе припадници Специјалне бригаде у Делиблатској пешчари, на полигону "Орешац" и Јесенованим водама код Ниша.

Припадници Речне флотиле су, како се наводи, на полигону "Тител" извршили испитна гађања бродским наоружањем.

У ширем реону Делиблатске пешчаре јединице Гарде Војске Србије данас су започеле покретно логоровање, током којег ће се јединице увежбавати за живот и рад у теренским условима, за узбуњивање, кретање по непознатом земљишту, извођење одбране и напада и обезбеђење командног места.

Припадници Ратног ваздухопловства и ПВО су наставили са извршавањем задатака у оквиру здруженог тактичког увежбавања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво